Sağlıklı Beslenme & DiyetS

İyi Beslen Zinde Ol

Zihinsel performansı artırmak doğru beslenmeyle mümkün.

Zihinsel performansı artırmak için neler yapabileceğimize bir göz atalım: - Amaç zihinsel performansı artırmak ise en önemli öğün kahvaltı olmalı. Araştırmalara göre her gün kahvaltı yapan kişiler diğerlerine oranla daha dikkatli ve daha başarılı. Kahvaltı alışkanlığı olmayan kişilerde konsantrasyon ...
02 Nisan, 2017Tümünü Oku

Neden ara öğün tüketmeliyiz?

Sağlıklı ve kalıcı kilo kaybı, sağlıklı bir yaşam için gün içerisinde 3 ana öğün, 2–4 kez ara öğün tüketmeyi alışkanlık haline getirmek gerekir.

Sağlıklı ve kalıcı kilo kaybı, sağlıklı bir yaşam için gün içerisinde 3 ana öğün, 2–4 kez ara öğün tüketmeyi alışkanlık haline getirmek gerekir. Ara öğün alışkanlığı olan kişilerde kan şekeri dengede kalır.Kişi gün içerisinde açlık hissetmez ve böylece farke...
02 Nisan, 2017Tümünü Oku

Açlık Krizleri İle Başetmede İşin Sırrı

Vücudunuzun kilo dengesini nasıl sağladığını merak ettiniz mi hiç ?

Vücudunuzun kilo dengesini nasıl sağladığını merak ettiniz mi hiç ?  Ne zaman yemek yiyeceğinizi, ne zaman yemeyi keseceğinizi , aç ya da tok olduğunuzu size hissettiren şey ne ?  Vücudumuzun İştah Kontrol Merkezi ! İşte tüm bunları yöneten beyin takımı buradan sizi yönlendiriyor.  Bir diğer dey...
02 Şubat, 2017Tümünü Oku

Neden şişmanlıyoruz?

Hangi faktörler obeziteye (şişmanlık) neden olur? Ve çevre bu durumu nasıl etkiler?

Hangi faktörler  obeziteye (şişmanlık)  neden olur? Ve çevre bu durumu nasıl etkiler?  Bugünkü çevremiz, limitsiz olarak kolaylıkla elde edilebilen, çok lezzetli ve enerji yükü yüksek olan gıdalarla doludur. Buna düşük fiziksel aktiviteli yaşam stili de eklenmiştir. Bu...
23 Ocak, 2017Tümünü Oku

10 Adımda Metabolizmanızı Hızlandırın

İdeal kilonuzun korunmasından, bedenin sağlığına kadar pek çok faaliyette, metabolizmanın verimliliği de önemlidir.

Çok  fazla çalışıyor ve çok az mı uyuyorsunuz? Fazla kilo mu almaya başladınız? Kendinizi yorgun ve cansız hissediyor yada öyle mi görünüyor sunuz? Kendinizi toparlamak, yenilemek için bir yol mu arıyorsunuz?  Metabolizmanızın yorulması tüm bu sorunları beraberinde getirir. Önemli ...
13 Ocak, 2017Tümünü Oku

YAZ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ DONDURMA

Hijyenik şartlarda üretilmiş bir dondurma solunum ve sindirim organlarını olumsuz yönde etkilemez.

Yazın vazgeçilmez serinletici tatlısı olan dondurmanın günümüzde herkesin damak zevkine hitap edecek birçok çeşidi üretilmektedir. Uzun süren yaz sıcakları dondurmaya olan ilgiyi daha da arttırmaktadır. Modern teknolojilerde üretim yapan firmalar dondurmayı sadece yaz tatlısı olarak görmeyip, ...
08 Kasım, 2016Tümünü Oku

Kurban Bayramında Et Tüketimi

Kurban bayramının gelmesiyle birlikte akla gelen konulardan biri de et tüketimidir. Başta kalp-damar, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastaları olmak üzere tüm bireyler sağlıklı beslenmenin temel kurallarına ve tüm besin gruplarının dengeli şekilde tüketilmesine kurban bayramında da dikkat etmelidir.

     Kurban bayramının gelmesiyle birlikte akla gelen konulardan biri de et tüketimidir. Geniş sofraların kurulduğu bayram boyunca öğün sayısının artmasıyla kırmızı et tüketimi de artmaktadır. Başta kalp-damar, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastaları olmak üzere tüm bireyler sağlıklı beslenmenin ...
19 Eylül, 2016Tümünü Oku

Ramazan ve Sağlıklı Beslenmeye Dair

İnsanların beslenme alışkanlıkları ve tercih ettiği besinler dönemsel olarak değişebilir.

İnsanların beslenme alışkanlıkları ve tercih ettiği besinler dönemsel olarak değişebilir. Ramazan ayında uzun süreli açlığa, ara öğünlerin ortadan kalkmasına ve toplam öğün sayısının azalmasına bağlı olarak bireylerde kabızlık, mide yanması, uyku hali, unutkanlık, dikkatsizlik, baş dönmesi, baş ağrısı, kan ...
10 Haziran, 2016Tümünü Oku

Tarçın dosyası

Peki nedir bu baharatın gizemi?

Tarçın, bilinen en eski baharatlardandır. Çubuk ve toz olmak üzere iki ayrı formu bulunmaktadır. Çubuk tarçın; serin, karanlık ve kuru yerde birkaç ay saklanabilir. Toz tarçın ise hava geçirmeyen cam kavanozlarda ve buzdolabında saklanmalı ve mümkün olduğunca çabuk tüket...
20 Nisan, 2016Tümünü Oku

Klasik yağlanma bölgesi!

Bel ve göbek çevresini sadece diyet bu bölgeyi eritir mi?

Bel ve göbek bölgesinin incelmesine yardımcı olduğu iddia edilen birçok diyet var. Bu diyetlere göre; bazı besinleri yediğinizde veya bazı besinleri özellikle yemekten kaçındığınızda göbek bölgesindeki yağları erittiği ve bel bölgesini incelttiği iddia edilmektedir. Bu diyetler özellikle menopoz...
01 Nisan, 2016Tümünü Oku

İnsülin Direnci

Dengeli beslenme ile insülin direncini kırabilirsiniz!

1998 yılında Türkiye’de Tip 2 diyabet hastalığı % 7,2 oranında görülürken bu oran 2010 yılında % 13.7’ye ulaşmıştır. Bozulmuş açlık kan şekeri olan hastalarda 10 yıl içinde diyabet gelişme riskinin %10-15; glikoz tolerans testi bozuk olması halinde ise riskin %35 düzeyinde olduğunu göstermekte...
01 Nisan, 2016Tümünü Oku

Portakal mı suyu mu?

Kış aylarının vazgeçilmez meyvelerden portakal iyi bir C vitamini kaynağıdır.

100 gr portakalda 50 mg C vitamini bulunmaktadır. C vitamini kanser ve kardiyovasküler hastalıklara yol açan hücre hasarını engeller, bağışıklık sistemi ve akciğerler başta olmak üzere diğer sistemleri korur. C vitamini kollajen üretiminde etkin rol oynar, yaraların iyileşmesini sağlar, cilt ve bağ dokusunu destekler. Por...
01 Nisan, 2016Tümünü Oku

Chia Tohumu

Chia Tohumu hakkında bilmedikleriniz

Chia tohumu, Güney Amerika, Guatemala ve Güney Meksika’ya özgü, nane ailesinden çiçekli bir bitki türüdür. Tohumlar, işlenmemiş tam tahıllı gıdalar olarak, tohum halinde ya da diğer yiyeceklere katılarak tüketilebilir. Mısır gevreklerinin, sebzelerin, sosların, yoğurdun, pirinçle ha...
01 Nisan, 2016Tümünü Oku

Tartı Takıntısı

Her gün tartılmak ne kadar kilo verdiğinizin doğru bir göstergesi değildir.

Aramızda her gün tartılanlar  muhakkak vardır.Her gün tartılmak ne kadar kilo verdiğinizin doğru bir göstergesi değildir.En doğrusu haftanın belirli bir günü kahvaltıdan önce en çıplak halinizle tartılmaktır. Sık tartılmak doğru sonuca ulaştırmadığı gibi diyet yaparken motivasyonunuzun düşmesin...
01 Nisan, 2016Tümünü Oku

Kurban Bayramında Beslenme Önerileri

Bayramda Beslenmeye Dikkat

Tüm aile bireylerinin bir araya geldiği, zevkle ve özenle hazırlanan sofralarda ağız tadıyla yemeklerin yendiği  Kurban bayramında tatlı tüketimine ek olarak kırmızı et tüketimimiz de artmaktadır. Bayram boyunca artan kırmızı et tüketimi ile kalp-damar hastaları, diyabet hastaları, hipertansiyon hastaları ve böbre...
21 Eylül, 2015Tümünü Oku

Güven Hastanesi

Mobil Sitesi - Tüm hakları saklıdır.

Created by HelloWorld